7 maart 2013 – Met gevoel voor piëteit is het item “Stuk overnemen uit krant en plaatsen op weblog of site kan dure grap zijn” door RTL vanmorgen om 09:00 uur op RTL Z voor het eerst uitgezonden. In elk geval worden nu veel mensen gewaarschuwd. Dat vinden we heel belangrijk.

Om 10:00 uur begon de zitting voor de rechter. Omdat nu veel meer mensen kennis van het schenden van auteursrechten kunnen nemen, hebben we eigenlijk al gewonnen.

Schermprint RTL Z

Klik op de schermprint en u gaat met een hyperlink naar de website van RTL

U bent gewaarschuwd
Over het ‘claimen met de vork’, zoals Cozzmoss/Auxen dat doet voor veel dagbladen, verschijnt nauwelijks iets in de pers. Goedwillende en/of naiëve burgers die een weblog of site onderhouden en die denken dat het overnemen van tekst mag, mits je aan bronvermelding doet, blijven zo onwetend.

Gister hebben we het persbericht (ook) aan de schrijvende pers verzonden en een aantal Internetmagazines c.q. weblogs. Voorcontacten – je wilt immers een bepaalde krant enige exclusiviteit gunnen en meer informatie – leverden terughoudende reacties op. Tja, het zijn journalisten in dienst van die schrijvende pers.
Om 16:30 uur hebben we het persbericht aan “iedereen” uitgestuurd.