24 maart 2013 – Groot of klein. Bekend of onbekend. Iedereen moet er aan geloven. Ook Kluun. Hij heeft claims voor gebruikte foto’s ontvangen en schakelt zijn weblog uit. Er staan te veel geleende foto’s op zodat het ondoenlijk is deze te verwijderen of te vervangen.

Net als iedere blogger zoek je bij je stukje een plaatje. Je gebruikt Google Images en je denkt: die past. Je doet ctrl-C en ctrl-V en het plaatje staat in je eigen stukje. Sommigen hebben een copyright door de foto ‘geprint’ – velen niet.

Kluun schrijft: “Als ze zo’n plaatje hebben gevonden hebben ze beet: er gaat dan een claim uit naar de blogger, variërend van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. Iedere kleine blogger en grote website heeft hier al wel eens mee te maken gehad. Mensen met blogs waarop zes, zeven, acht jaar geleden nog geen vijftig bezoekers per dag kwamen, krijgen nu rekeningen voor bedragen waarvan een middelgroot gezin een week in een resort op de Bahama’s kan verblijven.  Zo werken de aasgieren van het nieuwe wilde westen.” Kijk hier voor de zwarte pagina van Kluun.

 

Kluun op zwart