Het begrip ‘Claimen met de vork’ wordt hier wel heel erg duidelijk. Star-People bleef niet hangen.  Hen werd hen verzocht € 6.319,16 over te maken. Een jaar later trok Banning zelf de rechtszaak in. Jammer dan, nu wil Star-People weten wat de rechter ervan vindt.

Star-people_logo_“Star-People brengt nieuws dat de reguliere media links laten liggen, dit met de bedoeling mensen te stimuleren om te veranderen in denkers in plaats van volgers,” zegt een van de initiatiefnemers desgevraagd, omdat we het zelf moeilijk vinden het in een zin samen te vatten. Of het nu gaat om UFO’s of het feit dat de PVV het verdrag van de rechten van de mens wil opzeggen, dit nieuws staat op Star-People. En hier staat hun verslag over de ervaringen met Cozzmoss/Banning.

Kort samengevat:

Op 30 maart 2012 ontvangt Star-People van Cozzmoss/Banning een claim van € 6.319,16.

Sudden (hij heet Peter) schrijft: “Ik heb Cozzmoss namens Star-people een mailtje terug gestuurd. Als de betreffende auteurs liever niet wensen dat hun artikelen worden overgenomen, wie ben ik dan om daar tegenin te gaan? De artikelen heb ik offline gehaald en Banning dit vermeld in het mailtje met de vriendelijke groeten.
Zo, klaar dacht ik. Aan welke karma heb ik dit nou weer te danken :-)”

Op 4 april 2012 laat Banning weten dit onvoldoende te vinden en hun claim te handhaven.

“Wat je voedt, dat groeit” – Star-People reageert niet meer op Banning.

Banning bleef mailen en opeens doen ze een schikkingsvoorstel ad
€ 2.987,08. Dat is minder dan de helft!

Star-People volhardt in het negeren en wacht rustig de dagvaarding af.

In september ontvangen ze deze. Op 22 november 2012 dienen ze zich bij de rechtbank Groningen te melden.

Op 22 november 2012 gaan ze, zonder advocaat maar met een tas vol tegenargumenten naar de rechtbank. Geen advocaat van Banning te zien. Maar de rechter raadde hen aan de tegenargumenten te verwoorden in een zogenaamd verweerschrift. Dat leverden ze op 23 januari 2013 in.

Op 7 februari 2013 verzoekt de rechtbank hen verhinderdata te geven, voor een nieuwe zitting.

Op 19 februari 2013 stuurt Banning weer een schikkingsvoorstel: artikelen verwijderen (was al gebeurd) en alleen nog de kosten ad €  520,57 betalen. Voor deurwaarder en griffiekosten!

Star-People wijst hen er op dat zij niet de rechtzaak wilden beginnen. Dus waarom wel de kosten op hen afwentelen?

Op 28 februari 2013 trekt Banning de claim in. Wel de artikelen verwijderen en ze dragen wel zelf de kosten ad €  520,57.

Star-People vindt dit merkwaardig. Ze wil nu zelf wel eens weten wat de rechter hiervan vindt. Ze accepteert het voorstel niet.

Op 5 maart 2013 trekt Banning de rechtzaak in. Hé, dat is twee dagen vóór de zitting met MergenMetz.

En nu wordt het leuk

De rechtbank geeft Star-People vier weken de tijd om na te denken of ze akkoord gaat met het doorhalen van de zaak. Nee, ze wil naar de rechter. “Ik ben 100% zeker van de zaak. Het gaat mij namelijk om het algemeen belang van particulieren en/of non-profit organisaties en niet alleen die van Star-People.”